Swingum

Swingum – samlingsplatsen för Swingdans i Umeå
Swingum är en dansförening som gör det möjligt för Umeåborna att dansa swingdanserna Lindy Hop, Autentisk Jazz, Balboa, Collegiate Shag och Charleston. Störst fokus har vi på Lindy Hop – en swingdans från 1930-talets Harlem, New York och som dansas av människor i alla åldrar och över hela världen.

Swingum anordnar kontinuerligt kurser och socialdanskvällar, samt prova-på tillfällen i anslutningar till Swingkvällar eller Lindy Hop Live. Kurser ges från nybörjarnivå till avancerad nivå. Föreningen anordnar flera olika typer av kurser däribland veckokurser, helgkurser, intensivkurser, workshops och årliga events!

Swingum erbjuder även en uppsjö av olika socialdanskvällar. Vi dansar till kul swingmusik från 20-, 30- och 40-talet. Kvällar med live-band kallar vi för Lindy hop live. På swingkvällarna dansar vi till DJ och ibland har vi Slow dance sessions eller en Balboa timme i samband med dessa.

Som Swingum-medlem har du en exklusiv möjlighet att träna din dans på våra träningstider på torsdagar. Vi håller till i Umeå folkets hus och ibland finns det även en instruktör på plats för att hjälpa dig in din träning.


LÄMNA SYNPUNKTER