Välkomstmässan

VÄLKOMSTMÄSSAN 2021

Klicka på bilden för ta dig vidare in på mässan

[overblick]

Snabblänkar till de olika delarna
Live-arrangemang från scen 29 januari kl 12-13

Statisk del: fördjupa dig i organisationerna
Till förteckningen över alla deltagande organisationer

Interaktiv del : Interagera och vandra bland montrarna
Universitetsnära verksamheterKårföreningar och kårnära verksamheterFöretag och organisationerFöreningsliv

En liten handledning

Välkomstmässan är uppdelad i två delar. En statisk del och en interaktiv del. I den statiska delen finner du textinformation och länkar  till de olika organisationerna. Du plockar fram de olika organisationernas texter genom att föra muspekaren över organisationens monter. Där kan du klicka dig vidare till organisationens olika delar eller gå direkt till den interaktiva delen. Länken är särskilt markerad med en orange knapp. När du klickar på denna får du först acceptera att kamera och mikrofon används, sedan får du skriva in ditt namn samt ta en selfie av dig själv med hjälp av din webbkamera. Senare får du svara på en fråga om vem du är, där du kan skriva t.ex. vad du pluggar, kommer ifrån etc. Efter det så möts du av en översikt på montrarna. I varje monter står representanter för varje utställande part. Genom att gå nära en annan grafisk avatar så öppnas det en diskussionscirkel. Man kan vara upp till 15 personer i varje cirkel.

Här nedan följer en funktionsöversikt från den statiska delen

På höger sida finner du en skrollbar lista med alla organisationer. Vid klick så lyser montern upp. Vid klick på den grafiska montern hittar du mer information om organisationen. Du hittar länkar till bl.a organisationens webbplats och sociala medier samt frågeformulär i blått. I orange hittar du länken som leder till den interaktiva delen. Under mässans öppettider har organisationen representanter på plats för att svara på dina frågor.

Grafiska symboler

[Symbol prispokal] Om organisationen har en sådan symbol på sitt bord innebär det att organisationen erbjuder en tävling. Prata med representanten inne i den interaktiva ytan.

[Symbol present] Denna symbol visar att det finns möjlighet att få en digital goodybag eller en få en Corona-säkrad fysisk goodybag

[Symbol block och penna] Organisationen tar upp information t.ex. medlemskap, skriva upp sig för ett nyhetsbrev, bli kund osv.

Här nedan följer en funktionsöversikt från den interaktiva delen

[knapp med två figurer] Här trycker du om du vill se vilka som är inloggade. Du kan bjuda in till diskussion eller skicka chatmeddelanden. Du kan även se vart de är i rummet.

[knapp med pratbubbla] Bakom denna knapp finns det möjlighet att chatta i en diskussionscirkel, chatta privat och skicka ut textmeddelanden till alla i mässytan.

[knapp med figur i talarstol] Den här funktionen är inaktiverad. Om man vill så kan man sända från en och samma webbkamera ut till alla på mässytan.

[knapp med en mikrofon] Om du vill stänga av din egen mikrofon kan du göra det här.

 

[knapp med en kamera] Här kan du stänga av din webbkamera

[knapp med pil och monitor] När du är i en diskussionscirkel med deltagare så kan du dela skärm med de i samma cirkel. Man kan vara upp till 15 stycken i samma cirkel.

[knapp två motsatta pilar] Om du är i en diskussionscirkel så kan du trycka på denna symbol för för att se allas webkameror samtidigt. Du kan även trycka på specifika kameror för att se en uppförstoring.

[knapp med plus och minus symboler] Här kan du zooma in på mässområdet. Tänk på att du kanske inte ser hela mässområdet. Du förflyttar dig genom att trycka med musen.

[knapp med hänglås] Om du är i en diskussionscirkel och vill prata ostört så kan vem som helst vilja att låsa cirkeln. Tänk på att låsa upp cirkeln utifall att ni vill bjuda in andra i cirkeln.

 

LÄMNA SYNPUNKTER